Blender próżniowy Hanssem OZEN


Rewolucja w blendowaniu

Blender próżniowy Hanssem OZEN zachowuje naturalny smak, kolor oraz świeżość warzyw i owoców.

Naturalny sok

Zdrowy sok, który dzięki blendowaniu w próżni zachował witaminy, wartości odżywcze oraz smak, kolor i zapach.


Blender wysokoobrotowy

Ostrza obracają się z prędkością 24 tysięcy obrotów na minutę, dzięki czemu idealnie rozdrobnią owoce i warzywa.


Świeżość przez kilka dni

Dzięki przechowywaniu w pojemniku próżniowym, sok zachowa świeżość na dużo dłużej niż w przypadku tradycyjnego przechowywania.

Podwójna siła!

Rewolucyjna technologia blendowania próżniowego!

Ciesz się naturalnym i zdrowym sokiem!

 
Blender OZEN przed blendowaniem usuwa z kielicha powietrze, aby wyeliminować proces utleniania podczas blendowania. Sok zachowuje witaminy, wartości odżywcze, smak oraz kolor (w przeciwieństwie do tradycyjnych blenderów.
 

Zalety blendowania próżniowego


Czym jest blendowanie próżniowe?


Jest to rewolucyjna technologia, której działanie polega na odessaniu z kielicha powietrza przed blendowaniem. Sok zrobiony w próżni prawie nie ma kontaktu z powietrzem, co eliminuje efekt utleniania (utrata witamin, wartości odżywczych, smaku oraz koloru).

Kolor


Blender próżniowy OZEN, dzięki blendowaniu w próżni pozwala na zachowanie naturalnego koloru soku bez bąbelków powietrza.

Sok z truskawek

Po tracydyjnym blendowaniu sok zawiera w sobie bąbelki powietrza, ulega utlenieniu oraz traci kolor.
Po próżniowym blendowaniu sok nie zawiera bąbelków powietrza, nie ulega utlenianiu oraz zachwowuje naturalny kolor.

Rozwarstwianie się soku


Sok zrobiony w blenderze próżniowym OZEN nie rozwarstwia się w tak krótkim czasie jak w tradycyjnych blenderach, brak pęcherzyków powietrza połączonych w włóknami warzyw i owoców powoduje zachowanie naturalnego koloru soku bez bąbelków powietrza oraz brak jego rozwarstwiania.

Sok z jarmużu

Konsystencja soku


Blender OZEN posiada silnik, który pracuje z prędkością 24000 obrotów na minutę, dzięki czemu idealnie rozbija włókna warzyw i owoców.

Blendery tradycyjne pracują z o wiele mniejszymi prędkościami przez co nie rozbijają dobrze włókien warzyw oraz owoców.

Sok z jabłek

Zchowaj witaminy oraz wartości odżywcze!

Blendowanie próżniowe pozwala zachować smak, kolor oraz witaminy i wartości odżywcze owoców i warzyw.

Witamina A

Polifenole

Badania porównawcze wykonane na tych samych produktach zblendowanych w blenderze tradycyjnym i próżniowym OZEN.

Dlaczego próżnia w blenderze OZEN jest tak ważna?

Lepiej zblendowane soki


Blender próżniowy OZEN rozdrabnia owoce i warzywa na bardzo małe kawałki, dzięki czemu ich spożywanie jest bardziej komfortowe.

Świeżość zachowana o wiele dłużej


Sok zrobiony w blenderze OZEN jest dłużej przydatny do spożycia, niż sok zrobiony w tradycyjnym blenderze, a dzięki przechowywaniu soku w próżniowym pojemniku, sok jest przydatny do spożycia przez kilka dni.

Łatwa obsługa


Po naciśnięciu jednego przycisku blender automatycznie odessie powietrze z kielicha i rozpocznie blendowanie. Aby umyć blender wystarczy wypłukać kielich i pokrywę za pomocą bieżącej wody.

Jak zrobić sok w blenderze próżniowym OZEN?

Zrobienie soku w blenderze OZEN jest bardzo proste. Otwórz, włóż produkty, zamknij i naciśnij przycisk!

 

Należy otworzyć pokrywę blendera, przekręcić kielich na symbol otwartej kłódki oraz go wyjąć.

Następnie trzeba umieścić produkty w kielichu i zamknąć pokrywę zgodnie z obrazkiem.

Następnie należy umieścić kielich w blenderze, przekręcić go do znaku zamkniętej kłódki i zamknąć pokrywę blendera.

Po włączeniu blendera należy nacisnąć przycisk AUTO.

Pompa próżniowa rozpocznie odsysanie powietrza z wnętrza kielicha. Podczas odsysania noże nie pracują

Po zakończeniu odsysania powietrza urządzenie rozpocznie blendowanie produktów znajdujących się w kielichu.

Blender zatrzyma się automatycznie po skończonej pracy.

Jak działa blender próżniowy Hanssem OZEN?

 
 

Porównanie

Przygotuj dwa soki - jeden w próżni, a drugi tradycyjnie, aby zobaczyć, jaką różnicę robi blendowanie próżniowe!

 

Tradycyjny blender

Blender próżniowy Hanssem OZEN


Składniki odżywcze

Są niszczone przez proces utleniania.

Dzięki blendowaniu w próżni minimalizuje niszczenie wartości odżywczych oraz witamin, który zachodzi w tradycyjnym blenderze blokując dostęp powietrza oraz proces utleniania.


Struktura

Mogą być wyczuwalne źle zblendowanych owoców i warzyw. Spożywanie soku może nie być komfortowe.

Blender rozdrabnia nawet włókna oraz skórki owoców i warzyw, które są bogate w wartości odżywcze. Sok jest łatwy do spożycia.


Mycie

Łatwy w myciu.

Łatwy w myciu.


Obroty i czas przygotowania

Zazwyczaj małe obroty, które nie są wystarczające do uzyskania odpowiedniej struktury soku. Długi czas przygotowania.

24000 obrotów na minutę pozwala na uzyskanie odpowienio rozdrobnionej struktury soku. Krótki czas przygotowania.


Zastosowanie

Rożne rodzaje żywności mogą być blendowane.

Rożne rodzaje żywności mogą być blendowane. Dodatkowo funkcja przechowywania próżniowego.

Przewaga próżni

Jabłko w normalnych warunkach

Jabłko w próżni

Porównanie soków zrobionych bez próżni (lewa strona) z sokami zrobionymi w próżni (prawa strona)

Rozwarstwianie

Kolor

Bąbelki powietrza

Kolor

Blendera Hanssem OZEN można również używać z ustawieniami manualnymi bez próżni jak i z próżnią

Bez próżni

Funkcja tradycyjnego blendera

Jeżeli chcesz użyć produktów, które nie wymagają przetwarzania w próżni, możesz użyć funkcji blendowania bez próżni.


Należy przekręcić pokrętło w prawo, można regulować prędkość według potrzeb od wolnych do szybkich obrotów.

Z próżnią

Funkcja blendera próżniowego

Jeżeli chcesz zrobić zrowy sok pełen witamin i wartości odżywczych, skorzystaj z tej funkcji.


Nalezy nacisnąć przycisk ‘’VACCUM’’ w celu odessania potwietrza z kielicha, a następnie ustawić pokrętłem prędkość blendowania.

Szybkie i łatwe mycie

Uzywaj blendera próżniowego Hanssem OZEN cały dzień!

Zdrowe i pyszne soki dla całej rodziny!

Ananas i brokuł

Jabłko i jarmuż

Gruszka i kapusta

Pomidor i seler

Sok wielowarzywny

Sok wieloowocowy

W blenderze Hanssem OZEN możesz przygotować pyszne zupy oraz shake!

Shake: mleko sojowe i orzechy

Shake: banan, mleko i orzechy

Zupa z zielonego groszku na zimno

Zalety blendera próżniowego Hanssem OZEN

Budowa blendera próżniowego Hanssem OZEN

Blender

Kielich

Pojemnik do przechowywania próżniowego

Specyfikacja techniczna

Wyróżnienia i nagrody

kliknij na medal, by poznać szczegóły

Dostępne kolory

Srebrny

Czerwony